söndag 6 januari 2013

VED i tre steg

Julledigheter och allt däromkring innebär ju oceaner av ledig tid. Detta kunde vi inte stå ut med. Så vad gjorde vi då? Jo vi ringde en snubbe som säljer ved och beställde lite hemkört. Vi har ju sedan vi flyttade in tänkt att vi skulle plocka iordning i garaget vid uthuset där all ved inkl allt annat har förvarats. Vi drog ut lite på det. Men efter att vedbeställningen var klar så blev det fart på oss eftersom vi insåg att vi ville ha någonstans att förvara våra 6 kubikmeter ved (vi tänkte först tio, men vi ångrade oss sen).

Steg 1, Göra plats för ved:

Vi kunde också inspektera hela konstruktionen och kom fram till att ett par brädor och lite spik nog lär behövas för att rusta upp detta slott (okänt material har förmultnat längst upp i vänstra hörnet)


















Steg 2, Lassa in ved, bjud gärna in släkt och vänner (som inte känner till vad som ska göras)


Moder på besök, anlände hem till oss i precis lagom tid. Låt säga, 10 minuter före vedsnubben. Hon fick en arbetsjacka och ett par arbetshandskar. Sen kastade hon ved som om det gällde livet.



Steg 3, Färdigstaplat
Vill tacka alla inblandade och meddela att inga medverkande djur eller personer kom till skada under vedprojektet. (även om det var nära ibland).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar