lördag 7 december 2013

Källaren

På allmän begäran kommer här ett blogginlägg. Det händer inte så mycket med huset just nu - vi har haft lite renoveringssemester sens sommaren tog slut. vissa samband finns också med ett fullbokat schema för varje helg de senaste 12 helgerna. Men de senaste dagarna har det varit lite action, inte minst i plånboken, eftersom vi har köpt och installerat ett nytt värmesystem. Vi har numera en CTC pelletspanna som hjälper oss att hålla värmen här i huset, med innomhus- och utomhusgivare och allt. Vi kör på veckoförråd - som Thomas egenhändigt snickrat ihop den senaste veckan. Men eftersom vi är så ekonomiska av oss så sparar vi ju pengar på annat sätt genom att snickra ihop en platsbyggd garderob - och väldigt smidigt att bygga själv när huset knappast är rakt och det är rördragningar inblandade. Allt detta arbete som vi och andra har ägnat oss åt illustreras i vanlig ordning med hjälp av bilderna nedan:

Pelletspanna (i den klassiska CTC-gröna kulören) med pelletsskruv och förråd (den blå lådan har igen med maskineriet att göra, det är vattenanläggning som hör till thomas jobb).
Detaljbild på pellets som ligger i sitt veckoförråd och väntar på att få åka karusell för att sedan kremeras och omvandlas till värme hos oss.


Här är också bild på garderoben som vi byggt och målat (en gång) i källaren. Tanken är att den ska rymma inaktuella säsongskläder, snickarkläder samt majoriteten av våra skor, dels genom skohyllan (stående i garderoben) och dels genom hyllor på sidan. Hålet vid sidan ska bli en hylla in från sidan. Liksom källartrappan målas den i havregrå.

1 kommentar:

  1. Hej Kul att se vad ni har för er. Hoppas inte Nixon störde er i arbetet allför mycket ses till jul kramar Mamma Bettan

    SvaraRadera