söndag 11 maj 2014

Vi jobbar på...

Vi har inte somnat ifrån huset...Faktum är är att vi sliter på rätt bra, vilket gör att bloggandet hamnar efter....

Vi hade mäklaren, som förmedlade huset, på besök för några veckor sedan för att värdera om huset inför förhandlingar med banken. Det var roligt att få visa och berätta om allt vi gjort för någon som faktiskt inte sett huset sedan vi köpte det. Han var helt häpnad över utsikten från köksfönstret (ut mot gräsmattan). Den är ju i princip den samma, tänkte vi. Men så kom vi på att vi har tagit ner tre granar som hindrade allt slags ljus och att hela muren utanför fönstret bestod av halvvissna buskar. Nu har vi en perennrabatt där istället.

Inne har vi hållit på med hallen och trappan upp till övervåningen (inte själva trappan än, tyvärr). Hallen har ju varit ett projekt sedan över ett år tillbaka. Vi började med taket, sedan har vi målat lister och tapetserat om. Vi har målat innedörren (som är utedörren, eller kompis med utedörren). Det en gång vitmålade trappräcket är skrapat, slipat och nu betsat och oljat och har fått nya ledstångsbeslag (dom där som håller fast räcket i väggen!).

Ute har vi inte gjort så mycket, vi har byggt ett par nya odlingslådor till våra tomater, gjort i ordning ett rabatt på norrsidan där vi satt perenner. Sen har vi ju grävt ett potatisland (till), vi ska sätta annat där vi hade potatis förra året, så nu har vi grävt ett nytt land till potatisarna.

Det största projektet just nu är annars ommålningen av huset, vi skrapar och skrapar så vi ska hinna mål och bli färdiga innan sommaren. Efter det har vi bara fönsterna kvar att renovera. För att fasaden ska se fräsch och trevlig ut det vill säga...

Någon dag snart kanske det kommer lite bilder också...

1 kommentar:

  1. mamma -.Bettan13 maj 2014 kl. 07:58

    kommer hjälp med målningen på torsdag och jag tar väl gräsmattan och maskrosorna
    Ses Bettan

    SvaraRadera