fredag 26 september 2014

När två blir tre...

Det senaste året (9 månaderna) har varit lite annorlunda här hemma med anledning av att två ska blir tre. Eftersom person nummer tre i familjen beräknas komma vilken dag som så har sommaren präglats av att den icke-gravida mannen stått lite extra och den gravida kvinnan stått i allt vad hon kan, med reservation för sådant som växande magar, foglossningar och otrevliga hormonpåslag sätter stopp för.

Fördelen med att inte ha ett särskilt stort hus är att när ett rum är nyrenoverat gör detta mycket för den procentuella andelen av huset som är fixat. Så för att ordna till det inför denna nya persons ankomst så har vi här hemma fixat och donat med det som vi kallar det lilla sovrummet. När vi köpte huset såg det ut ungefär som på bilden, och vi har inte gjort särskilt mycket med rummet under våra två år här (detta var det rum som vi vid tillträdet ansåg vara fräschast).


Vad vi gjort med rummet är att taket har målats, fönster renoverats, lister målats och monterats på de ställen där det saknades (eller bara satt en helt annan listprofil), vi har även förstärkt väggen mot badrummet (till vänster) med gipsskivor. Sen har såklart världens bästa svärfar hjälpt oss med tapetseringen. Nu ser rummet istället ut såhär:





Eller delar av det iaf (detta är motsvarande den bit som sängen på första bilden tar upp). Rummet är nu något mer möblerat vilket gör det svårt att fota hela rummet. Men på bilden syns tapeten samt möbleringen med spjälsäng, säng till en vuxen (eller två), vi har även monterat en hängmatta till den lilla personen, om det skulle vara något intressant. På bilden syns också delar av de sömnadsarbeten som gravida personen i hushållet ägnat sig åt. Överst är det ett kuddöverdrag (avtagbart!) under till vänster finns den hemsydda amningskudden (även den med avtagbar klädsel) samt ett hemsytt babynest - det senaste bland spädbarnsattiraljer (istället för att bunkra upp en hockeysarg med kuddar och filtar runt bebisen är tanken att detta som komma i en färdig liten installation, kostar skjortan om man skulle köpa en i butik, men är ganska billig att sy om man gör det själv.

Men det är inte bara sömnad som vi ägnat oss åt med anledning av person nummer tre. Som könsrollerna påbjuder har ju även mannen snickrat lite. Ett skötbord närmare bestämt. Byggandet av skötbordet fyller inte bara praktiska funktioner utan en mer mentalt förberedande syfte men blev även ett tillfälle att testa olika möbelsnickartekniker. Skötbordet är således byggt helt utan skruvar (och lim tror jag) utan hålls ihop genom endast pluggar och kilar (och lite färg). Bordet är byggt i furu:



Slutligen två avslutande bilder med skötbordet på plats, målat samt med ett skötbordsunderlägg med motiv från Elsa Beskows Tomtebobarnen, som passar fint till den gröna färgen och de Elsa Beskow-inspirerade tapeterna.


1 kommentar:

  1. äntligen fick jag se hur det ser ut. Nu bara vänter vi Ha det bra kramar Bettan

    SvaraRadera