onsdag 17 oktober 2012

Familjebesök och sovrumsfix

I helgen var svärföräldrarna här. Svärfar är gammal målare, det enda som hade kunnat slå det är rörmokare. Men det är okej ändå. Så vi satte honom i arbete i det stora sovrummet. Där sitter numera gipsskivor, monterade efter expansionskärlshistorien, men omålade och ospacklade. Eller ja, fram tills helgen. Nu är det både målat och spacklat.

Se så fint det blir. Vitt. Men det kommer bli bra, eftersom vi är inne på ganska mörka tapeter. Thomas är annars ganska tveksam till att alla taken ska vara vita. Men i sovrummet segrade det vita. Som ni ser på bilden har vi även fått en lucka upp till vinden så vi kan titta på expansionskärlet när vi vill. Just denna detalj krävdes en hållare och målare.

När taket var spacklat och målat, och vinflaskorna ekade tomma tog vi oss ytterligare en vända i sovrummet. Detta resulterade i en historisk studie och en konstnärlig resa. I väntan på att få en tapet på plats kör vi på sporadiska blandningar av tidigare tapeter...

Gillar den blommiga tapeten (till höger) som återfinns bland alla andra. På bilden syns iaf tre olika tapeter...Men tapeten vi tänkt oss sedan heter Brunnsgatan och ser ut såhär:



I övrigt fungerar panna nu så vi har hyfsad värme på kvällarna, något svalare på dagarna. Men ibland är det bra med ett litet hus - det går fort att värma upp...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar